مشاوره کاشت بذر آفتابگردان

مشاوره کاشت بذر آفتابگردان

کشت آفتابگردان از جمله کشت های پر سود و سازگار با همه اقلیم های کشور می باشد اما برای افزایش عملکرد و کیفیت هر محصولی توجه همه جانبه و بهره گیری از  دانش فنی مورد نیاز است. تیم پویا کشت در طی چندین سال تجربه کشت توانسته است تخصص لازم برای کشت آفتابگردان در بسیاری از مناطق کشور را کسب کند. از افتخارات ما این است که با هدف توسعه ملی کشت آفتابگردان، دانش فنی تولید بهینه این محصول را در اختیار کشاورزان قرار داده و به آن ها کمک کنیم تا بهترین نتیجه را بدست آورند. در این مقاله کشت آفتابگردان و مزایای آن را بررسی کرده و هجده مرحله پشتیبانی و مشاوره فنی این کشت را به تفصیل توضیح خواهیم داد.

چرا آفتاب گردان بکاریم؟

  • تخمه آفتابگردان جزء محصولات وارداتی است که سالانه حجم زیادی واردات داریم و به ازای آن ارز از کشور خارج می شود.
  • آفتابگردان قابلیت انبارداری مناسبی دارد و به سادگی می توان آن را در انبار به مدت یکسال نگه داری کرد.
  • نسبت به سایر محصولات تابستانه آب کمتری مصرف می کند.
  • هزینه های تولید آن به نسبت سایر محصولات تابستانه کمتر است.
  • نوسانات قیمت شدید در بازار آفتابگردان وجود ندارد چرا که قیمت آن به صورت جهانی تعیین می شود  و به همین دلیل ثبات نسبی در بازار آن وجود دارد.
  • به دلیل نفوذ زیاد ریشه آن در خاک، برای باز کردن خاک های سفت شده در لایه های زیرین خاک و همچنین ایجاد تنوع کشت گزینه مناسبی است.
  • در صورتی که کشاورز مدیریت مناسب و درستی داشته باشد بهترین توجیه اقتصادی را خواهد داشت و سود خوبی نصیب کشاورز خواهد شد.

پشتیبانی از طریق سامانه پشتیبانی مشتریان

برای سازماندهی مراحل مختلف پشتیبانی و مشاوره به آفتابگردان کاران عزیز کشورمان، این شرکت با استفاده از نرم افزار CRM کلیه اطلاعات کشاورزان را در تمام مراحل کشت از خرید بذر آفتابگردان تا برداشت محصول ثبت میکند. به این صورت که طی مراحل مختلف با کشاورزان تماس برقرار کرده و هشدارهای لازم برای هر مرحله و راهکار جلوگیری از مشکلات احتمالی را در اختیار آنان قرار می دهد.

مشاوره کاشت بذر آفتابگردان

هجده مرحله پشتیبانی

  1. بررسی زمین مورد نظر از نظر مناسب بودن برای کشت آفتابگردان از نظر میزان آب مزرعه و بررسی مدار آبیاری مورد نیاز، میزان آلودگی به گل جالیز، میزان آلودگی به سموم باقیمانده از کشت قبلی، رعایت تناوب کشت، بررسی میزان آلودگی زمین به کرم طوقه بر
  2. تعیین بهترین تاریخ کشت با توجه به اقلیم منطقه. به دلیل زودرسی و سازگاری ارقام هیبرید آفتابگردان، این محصول در اکثر مناطق ایران قابل کشت است و با توجه به تفاوت اقلیم، کشت آن به صورت پاییزه، زمستانه، بهاره و یا تابستانه خواهد بود.
  3. تعیین میزان بذر مورد نیاز با توجه به روش کشت،کیفیت خاک منطقه، نوع رقم بر اساس(وزن هزار دانه)، ده درصد میزان بذر بیشتر برای واکاری (عدم سبز شدن بذر بنا به دلایل سله بستن خاک، خسارت پرنده، موش، کرم طوقه بر و …). این نکته مهم است که در کشت دستی یا مکانیزه میزان بذر مورد نیاز متفاوت است.
  4. تأمین بذر هیبرید آفتابگردان با قدرت جوانه زنی بالا و یکنواختی رسیدگی بوته ها. بذر هیبرید آفتابگردان درمقایسه با بذر محلی عملکرد خیلی بیشتری داشته، بوته ها تک طبق بوده و به صورت همزمان رسیدگی اتفاق می افتد که این امر موجب تسهیل برداشت و افزایش راندمان برداشت می شود.
  5. تعیین بهترین الگوی کشت با توجه به میزان آب منطقه و تراکم کشت
  6. پیگیری عملیات مناسب آماده سازی زمین و تهیه ادوات مورد نیاز برای منطقه در صورت امکان
  7. توصیه زمان و روش استفاده از علف کشهای پیش کاشتی به منظور کنترل علفهای هرز قبل از سبز شدن
  8. مشخص کردن مدار آبیاری و تنظیم زمان آبیاری با توجه به مشخصات ویژه هر مزرعه
  9. بررسی آزمون آب و خاک مزرعه
  10. تعیین مواد مورد نیاز برای بهبود کیفیت خاک در صورت وجود مشکل شوری یا اسیدیته
  11. تعیین برنامه تغذیه و توصیه کودی مطلوب کشت آفتابگردان در هر مزرعه
  12. تعیین میزان تراکم و بررسی علت های سبز نشدن به دلایلی نظیر کرم طوقه بر، سله بستن خاک، خسارت پرنده، موش و اعلام راهکارهای پیشگیری از این خسارت ها
  13. پیش بینی زمان وقوع حمله آفات آفتابگردان از جمله کرم طوقه بر (پایش مزرعه قبل از کشت) و کرم کارادرینا (پایش مزرعه بعد از سبز شدن در مرحله سه الی 4 برگی)، توصیه زمان و دوز مصرف آفت کشها به منظور پیشگیری و کنترل آفات.
  14. شناخت نحوه ایجاد بیماریهایی نظیر بوته میری، رایزوپوس، بوتریتیس، لکه باکتریایی و تعیین راه های پیشگیری از وقوع و نحوه مبارزه با بهترین راندمان
  15. توصیه های لازم برای عملیات فارو : عملیات فارو در کشت آفتابگردان مهم بوده و علاوه برکنترل علف های هرز موجب تهویه بهتر زمین می گردد.
  16. تعیین زمان مناسب برداشت و نکات کلیدی رسیدگی و برداشت
  17. خدمات مکانیزاسیون و ارسال ماشین برداشت به مناطق مختلف
  18. خرید محصول

نتیجه گیری

در کلیه این مراحل پشتیبان های فنی در کنار کشاورزان بوده و عکس مزارع آنان را در مراحل مختلف دریافت نموده و در سامانه پشیبانی فنی (CRM) بارگذاری نموده و پرونده کشت هر کشاورزی از ابتدا تا انتها زیر نظر گرفته شده و مشکلات و چالش های آن با توجه به سابقه مزرعه و طبق اقلیم منطقه با دقت بررسی می شود و بهترین توصیه ها انجام می پذیرد. شایان ذکر است که برای هر مزرعه ای با توجه به بافت خاک و اقلیم منطقه، میزان نیاز آبی و کودی متفاوت بوده و همچنین خسارت آفات، بیماریها و دیگر موجودات متغیر می باشد.

لذا هرچه که دید روشن تری نسبت به مسائل فنی وجود داشته باشد ریسک تولید کاهش یافته و عملکرد بیشتری از مزرعه بدست خواهد آمد. عامل نهایی تعیین کننده میزان درآمد کشاورز کیفیت محصول و میزان تناژ برداشت شده می باشد که هر دو پارامتر با بهره گیری از دانش و تجربه به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. شرکت پویا کشت با قدرت تمام این پشتیبانی را برای کشاورزان عزیز انجام می دهد تا گامی مؤثر در جهت افزایش دانش تولید آفتابگردان و توسعه ملی کشت آفتابگردان برداشته باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *